MĀJĀS GATAVOTA "NUTELLA"
19 Jan, 2020
Izrādās, klasiskai- veikalā nopērkamai- "Nutellai" ir visai maza līdzība ar reklāmās radīto priekšstatu (vismaz man) par to, ka rieksti sastāvā ir ļoti daudz. Realitāte ir visai skumja, jo sastāvā ir vairāk cukura nekā riekstu.
Ko nu, ja tik ļoti sakārojas ko krēmīgu un saldenu uz kārā zoba... ? Gatavojam "Nutellu" paši. Man patīk tai klāt piekost ābolu, var smērēt arī uz maizes, likt putrās vai pie pankūkām. Noteikti atceramies, ka našķis paliek našķis- lai arī kvalitatīvs, tomēr bagāts ar kalorijām, tādēļ pastaigas pat ļoti vēlamas.
Pagatavošana:
- 170g grauzdētu labas kvalitātes riekstu (grauzdēšana 180C aptuveni 12-15 minūtes)
- 30g līdz 50g pūdercukura (50g ir ļoti salds, ļoti pietuvināts veikala Nutellas garšai), var izmantot arī stēviju (ļoti minimāli pievienojot),
- 20g kakao pulvera (būtiski- tam jābūt labas kvalitātes. 20g atbilst klasiskās Nutellas garšai, tomēr man patīk pievienot vairāk),
- 1 līdz 1.5 ēd.k. nerafinētas kokosriekstu eļļas (ja patīk šķidrāka masa, var likt 2 ēd.k.),
- Vaniļa,
- 2 nelielas šķipsnas sāls (kas atver kakao garšu, pastiprinot to),
- Ja garšo kanēlis - 1/3 t.k. var pievienot.
Nepieciešams jaudīgs blenderis, ar kuru masu sablenderē, līdz rieksti ir pamatīgi samalti! Droši var pamēģināt arī citus grauzdētus riekstus, man patīk mandeles!